Hallo! 

Ik ben Kari-Ann Verhaegen. Al van jongs af aan ben ik gepassioneerd door sport en paarden. Mijn hele carrière komt voort uit liefde en passie voor deze twee. Ik zal mijzelf even voorstellen via de verschillende aspecten van wat mij maakt als kinesitherapeut voor mens, paard en hond. 


Academisch

In 2017 heb ik de ‘Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie’ behaald aan de KULeuven, afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, optie sport. Sindsdien werk ik in een zelfstandige praktijk in Oud-Heverlee. Begin 2018 startte ik de opleiding ‘fysiotherapie bij dieren’ in Barneveld, Nederland. Deze hebben we, na een bijzonder laatste jaar (je-weet-wel-waarom), afgerond in oktober 2020.

Los van deze ‘grote’ studies investeer ik regelmatig in opleidingen om mijn kennis te verbreden en de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen te volgen.

Humane opleidingen (relevant voor ruiters): 

  • Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie; KULeuven
  • Dry needling: basiscursus, advanced modules onderste en bovenste kwadrant, masterclass TMJ & headache; Smarteducation 
  • Workshop Blessurepreventie & Performance Training voor ruiters; Equi-Training 


Hippische/dierfysiotherapeutische opleidingen: 

  • Fysiotherapie bij dieren; Aeres MBO Barneveld 
  • Soft Tissue Massage van het Paardenhoofd; Equina 
  • Tellington TTouch 
  • Het paard een atleet, de ruiter een atleet;  Equi-Training (Syntra Mechelen) 
  • Equine Dry Needling; Andrea Schachinger


Lopende, geplande of toekomstige opleidingen:  

  • 4 Dimension Dressage 
  • ICREO osteopathie voor paard en hond; start september 2021


Ruitersport

Op vierjarige leeftijd begon het paardenavontuur al. Op tienjarige leeftijd gingen we voor het eerst met de manege op jumping en een klein jaar later kreeg ik mijn eerste paard! Van 2004 tot 2014 was ik voornamelijk actief in jumping, tot een hoogte van 1m30 op wedstrijd. In 2014 deed ik samen met mijn paard Aventijn S onze eerste crosstraining en al heel snel waren we beide verkocht aan deze mooie en veelzijdige discipline. Op enkele jaren zijn we in de eventingsport gegroeid tot wedstrijden nationaal klasse Zwaar en enkele internationale wedstrijden op 3* niveau. De veelzijdigheid van de eventing heeft mij gedwongen om mijn blik te verruimen en voornamelijk dressuur veel serieuzer te nemen. Hierdoor ontstaat er een brede en sterke basis, wat zo belangrijk is om een gezond en gelukkig paard te krijgen!

Humane kinesitherapie

Verder werk ik al sinds het afstuderen in 2017 in een zelfstandige praktijk in Oud-Heverlee. Hier behandel ik allerhande muskuloskeletale aandoeningen, gaande van rugpijn, nekpijn, postoperatieve behandeling en (sport)revalidaties.
Ik ben naast ruiter, ook een fervent hardloopster en klimster. Als er dan nog tijd over blijft, durf ik al eens een badmintonraket boven te halen.
Heb je zelf dus klachten, al dan niet sport gerelateerd, dan ben je meer dan welkom in de praktijk! De informatie hierover vind je via deze website:   https://kineoudheverlee.be/